Adam Lambert, teljes nevén Adam Mitchel Lambert amerikai származású énekes, dalszerző és színész. 1982. január 29-én született Indianapolisban, Indiana államban. San Diegoban, Kalifornia államban nőtt fel. Jelenleg Los Angelesben (Kalifornia) él. Az American Idol című tehetségkutató 8. évadában (2009) második helyezettként végzett. Lambert debütáló albuma, a For Your Entertainment2009, ami novemberében jelent meg. Ezzel az albummal egy időben jelent meg a Take One c. album is, melyen líraibb oldaláról mutatkozik be a 28 éves tehetség.
Az Idol óta több díjat is nyert: Young Hollywood Award "Az év előadója", Teen Choice Award "Reality/Variety sztár".
Lambert Idol utáni egyik első dala a 2012 című filmnek a főcímdala volt. A számot már megjelenése és a filmpremier előtt meghallgatta Brian May, a Queen gitárosa és elragadtatással írt róla blogján: "Kiváltságos vagyok, hogy hallhattam ezt a számot, amit Adam Lambertnek írtak... ez egy dal egy hamarosan megjelenő filmhez, a 2012-höz. Azt kell mondjam, teljesen kiütött... igazán szenzációs. Sőt, nyilvánvalóan number one sláger lesz, bármelyik bukméker megőrülne, hogy fogadhasson rá. Nem viccelek, én nem olvadok el egykönnyen a férfi énekesektől... de Adam hangja magában foglal mindent, érzékenységet, mélységet, érettséget és elképesztő terjedelmet és erőt, amitől világszerte le fognak esni az állak. Ez egy elképesztő előadás. Semmi kétség. A Rock világának van egy fényes új csillaga."
Egyik kedvenc fellépése az American Idol-ból, mikor Michael Jackson, Black Or White c. számát adta elő. Nem csak a közönséget, de a zsűrit is lenyűgözte.
Ez pedig egy kis válogatás Adamről, mert ő szeret poénkodni és képes mosolyt csalni az emberek arcára egy ártatlan kacagással és Adam-mosollyal :)
American Idol bevágások, illetve a fináléban elhangzott KISS együttessel történő duett. Valaki ezek után is megmeri kérdőjelezni a tehetéségét?